FC Dordrecht staat als nummer twee van de Jupiler League in de tweede ronde van de play-offs om promotie/degradatie tegenover VVV-Venlo.

De Limburgse ploeg won vrijdag op de slotdag van de Jupiler League met 4-0 van FC Volendam en verzekerde zich daardoor van de vijfde plaats, waardoor het de eerste ronde van de play-offs mag overslaan.

Het eerste duel is op donderdag 8 mei in Venlo, de return drie dagen later in Dordrecht. Excelsior en FC Den Bosch zijn als nummers drie en vier ook al geplaatst voor de tweede ronde, waarin ze tegenover elkaar staan.

In de eerste ronde (maandag 28 april en vrijdag 2 mei) neemt Sparta Rotterdam het op tegen FC Eindhoven, Fortuna Sittard treft De Graafschap.

De winnaars treffen in de tweede ronde van de play-offs de nummers zestien en zeventien van de eredivisie. Uit de tweede ronde komen vier ploegen die op 15 en 18 mei strijden om twee plaatsen in de eredivisie.

Bij een gelijke stand over twee wedstrijden geeft het aantal 'uitdoelpunten' de doorslag; als ook dat gelijk is, wordt een verlenging gespeeld met mogelijk strafschoppen als climax.

FC Volendam grijpt naast ticket voor play-offs