Vitesse-trainer Peter Bosz kan zondag in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles op een fitte spelersgroep rekenen.

Bosz hoopt tijdens de laatste wedstrijd voor eigen publiek voor vermaak te zorgen. "Ook al wachten we al even op een overwinning, het verandert niets aan onze manier van spelen'', zei de coach.

Bosz gaat ervan uit dat Vitesse het spel moet maken. "Go Ahead zal dan loeren naar ruimte achter onze verdediging. Daar moeten we beducht op zijn.''

Bij de gasten uit Deventer gaat Jarchinio Antonia weer vanaf het begin spelen. De rappe aanvaller ontbrak de laatste duels wegens een schorsing. Ook Sjoerd Overgoor kan gewoon spelen.

De middenvelder was tegen Heerenveen nog geblesseerd uitgevallen. ''Naast het inbrengen van Jarchinio zie ik geen redenen mijn basiselftal te wijzigen", aldus trainer Foeke Booy.

De Eagles mikken in Arnhem op directe handhaving. Een punt is daarvoor voldoende.

Roda JC-FC Groningen

Roda JC kan in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen nog niet over Anco Jansen beschikken. Coach Jon Dahl Tomasson sprak onlangs de hoop uit dat de aanvaller tijdig hersteld zou zijn van een knieblessure, maar dat is niet gelukt.

"Dat is jammer voor hem, maar ook voor de club", aldus Tomasson.

Roda moet het daarnaast stellen zonder Arnaud Sutchuin Djoum, die met een hamstringblessure kampt. Guy Ramos keert terug na een schorsing.

De Limburgers moeten winnen om kans op lijfsbehoud te maken. Bij een nederlaag kan degradatie een feit zijn. "Het wordt dus een emotionele wedstrijd. We voelen de druk'', zei Tomasson.

Groningen-trainer Erwin van de Looi kan in Kerkrade weer een beroep doen op Tjaronn Chery en Johan Kappelhof. Chery was geblesseerd, terwijl Kappelhof een schorsing uitzat. Daarentegen is nu Michael de Leeuw geschorst. Ook de geblesseerde Nick Bakker, Henk Bos en Stefano Magnasco ontbreken.

Van de Looi kent de belangen van de tegenstander. ''Ik verwacht flink wat sfeer in het stadion en het publiek dat er vol achter staat. Het is goed voor ons om in zo'n ambiance te spelen.''

NEC-FC Twente

Rens van Eijden keert terug in de basisopstelling van NEC voor het thuisduel met FC Twente. De centrale verdediger is terug van een schorsing.

Kevin Conboy schuift door naar het middenveld, waardoor Danzell Gravenberch op de bank moet beginnen.

"Voorin verandert er verder niets. Ik ga daar geen geheim van maken. Ik denk niet dat Twente wakker ligt van onze opstelling'', zei coach Anton Janssen, die Ryan Koolwijk en Navarone Foor moet missen.

NEC ontloopt rechtstreekse degradatie als de ploeg een punt pakt en Roda JC verliest. Volgens Janssen wordt de wedstrijd van de Limburgers op de voet gevolgd. "Dan kunnen we adequaat handelen.''

FC Utrecht-sc Heerenveen

Bij het duel tussen FC Utrecht en sc Heerenveen staat er voor de thuisploeg nog weinig op het spel. Utrecht speelde zich tijdens de vorige speelronde veilig.

"Je merkt dat er een last van de schouders is gevallen bij onze spelers'', zei trainer Jan Wouters. "Op de training viel direct op dat spelers, stuk voor stuk, vrijer zijn gaan spelen.''

Wouters hoopt het thuispubliek, dat dit seizoen niet veel heeft kunnen genieten, nog iets leuks te kunnen bieden. "Zij hebben er recht op dat we in de twee resterende duels nog alles geven.''

Tegen de Friezen moet Wouters het nog stellen zonder de geblesseerde Edouard Duplan, Willem Janssen en Cedric van der Gun.

ADO-AZ

Trainer Dick Advocaat van AZ gaat in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag geen spelers sparen voor de play-offs. "Ik speel zo veel mogelijk met hetzelfde elftal. Alleen als er volgende week tegen Feyenoord jongens niet helemaal fit zijn, kan ik ze sparen'', zei de voormalige bondscoach vrijdag.

Van de basisspelers is iedereen fit. Alleen de wissels Fernando Lewis, die spoedig aan zijn knie wordt geopereerd, en doelman Yves De Winter ontbreken tegen ADO.

De Hagenaars zijn sinds de komst van Henk Fraser een stuk effectiever gaan spelen, ziet Advocaat. "Fraser speelt meer georganiseerd, zet het eerst dicht. Dat levert resultaat op en waarschijnlijk past dat beter bij dit ADO.''

ADO heeft aan een punt voldoende om de nacompetitie te ontlopen. Fraser mist alleen de geblesseerde Kevin Jansen, die door een terugslag in zijn revalidatie dit seizoen niet meer in actie komt.