Leden van de supportersgroep VAK 410 van Ajax spannen toch geen kort geding aan tegen de Amsterdamse club vanwege het besluit om zondag het hele vak te weren bij de mogelijke kampioenswedstrijd tegen Heracles Almelo.

Dat heeft Christian Visser, de advocaat van de supporters, vrijdagochtend gezegd tegen BNR Nieuwsradio.

Donderdag liet Visser nog weten dat er een kort geding in de maak is. Volgens de advocaat blijkt nu dat supporters het ''niet in belang van de club'' vinden om nu te procederen tegen Ajax, omdat ze geen ''onderlinge strijd'' willen.

''Ze vinden het juist belangrijk uit te stralen dat Ajax één club is en dat er onderling geen problemen zijn'', aldus de advocaat.

De maatregel is genomen na de bekerfinale in Rotterdam van afgelopen zondag. Tijdens PEC Zwolle-Ajax werden door leden van Vak 410 grote hoeveelheden vuurwerk op het veld gegooid, waardoor de wedstrijd werd gestaakt.

Sterke zaak

Overigens denkt Visser dat hij wel een sterke zaak zou hebben, omdat niet alle supporters uit VAK 410 bij de bekerfinale aanwezig waren. De club trof de maatregel na ongeregeldheden bij dat duel.

''Sommige mensen waren daar niet bij en hadden al wel kaartjes voor Heracles. Ajax kan niet zomaar een koop ongedaan maken'', aldus Visser.