Sevilla heeft een eerste stap richting de finale van de Europa League gezet door donderdag in eigen huis met 2-0 van Valencia te winnen.

Stéphane M'Bia en Carlos Bacca hielpen Sevilla aan een voortreffelijke uitgangspositie voor de return van volgende week. De Kameroener scoorde de openingstreffer na ruim een halfuur in buitenspelpositie.

De wedstrijd verliep tot die goal redelijk evenwichtig, al kreeg Sevilla via Bacca de betere mogelijkheden. M'Bia werkte met zijn hak binnen, nadat een vrije trap van Ivan Rakitic was verlengd.

Na de 1-0 kreeg Valencia al snel een nieuwe klap te verwerken: Bacca rondde af na een vlotte combinatie met Vitolo. In de tweede helft ging Valencia op zoek naar de aansluitingstreffer, maar was juist Sevilla een paar keer dichtbij de 3-0. 

Slotfase

De bezoekers wisten pas in de slotfase gevaar te stichtten. Jonas dwong Beto tot een reflex en de lat stond een goal van Eduardo Vargas in de weg.

Het belangrijke uitdoelpunt bleef evenwel uit, waardoor Valencia volgende week in eigen huis vol aan de bak moet. 

In de kwartfinale stond de ploeg ook al voor een schier onmogelijke opdracht. Toen werd een 3-0 nederlaag tegen FC Basel overtuigend weggepoetst: 5-0.

Benfica wint eerste duel in halve finale van Juventus