Chelsea kan in het restant van de huidige jaargang geen beroep meer doen op doelman Petr Cech. Voor aanvoerder John Terry is het seizoen waarschijnlijk ook voorbij.

De Tsjech viel dinsdag in de Champions League-wedstrijd tegen Atletico Madrid (0-0) al na een kwartier uit. Hij landde na een botsing met Raul Garcia ongelukkig op de rechterarm en raakte ernstig geblesseerd. 

Cech werd met vermoedelijk een ontwrichte schouder naar een ziekenhuis gebracht. Terry liep tijdens het duel een voetblessure op.

"Het seizoen van Cech is definitief voorbij", zei Chelsea-manager José Mourinho dinsdagavond. "Terry kan dit seizoen mogelijk alleen nog spelen als we de finale halen."​

De Australische routinier Mark Schwarzer (41) verdedigde het Londense doel de rest van het duel met succes. Dat zal hij ook de nog komende wedstrijden moeten doen.

Programma

Chelsea neemt het komend weekend op Anfield Road op tegen koploper Liverpool. Met nog drie duels te gaan hebben 'The Reds' vijf punten meer verzameld dan de Londenaren.

Nummer drie Manchester City heeft één punt minder dan Chelsea, maar nog een wedstrijd tegoed. Bekijk hier het resterende programma in de Premier League.

'Chelsea wilde defensief goed staan en op de counter spelen'

Simeone: 'We speelden met de intentie om te winnen'​