Manager José Mourinho vindt de 0-0 bij Atlético Madrid een goede afspiegeling van de wedstrijd en een resultaat dat in het voordeel is van Chelsea. 

"De beslissing valt altijd in twee duels en nu nog maar in één. En die wordt gespeeld op Stamford Bridge."

"De uitslag was terecht. Courtois hoefde in het doel van Atlético geen grote reddingen te verrichten en Mark Schwarzer bij ons maar af en toe", reageert de Portugees. "Het was een duel voor kerels, hard en tactisch."

Mourinho wees de kritiek op zijn verdedigende speelstijl van de hand. "Ik wilde hier met 5-0 winnen om meteen in de finale te staan, maar zo gemakkelijk is dat niet. Niet verliezen in Calderón is al heel wat. Laten we onze finale nu maar eerst thuis spelen."

Counter

André Schürrle geeft volmondig toe dat het Chelsea vooral te doen was om geen tegendoelpunt te krijgen. "Dat was ons plan. We wilden defensief goed staan en op de counter spelen", zegt de Duitser. 

De aanvaller had er alle begrip voor dat hij van Mourinho op de bank moest beginnen. "Een tactische keus. Dat accepteer ik. Ik sta in dienst van de ploeg, ook als dat maar voor een half uurtje is. Met 0-0 terugkeren naar Stamford Bridge is niet perfect, maar wel oké."

Simeone: 'We speelden met de intentie om te winnen'​

Chelsea kan in restant seizoen geen beroep meer doen op Cech

Stug Chelsea houdt gelijkspel over aan eerste duel met Atlético