Tim Sherwood heeft forse kritiek geuit op de zomerse aankopen van Tottenham Hotspur. De manager van de Engelse club vindt het onbegrijpelijk dat er geen spelers zijn aangetrokken met Premier League-ervaring.

Franco Baldini, technisch directeur van de Spurs, gaf afgelopen zomer meer dan honderd miljoen euro uit aan versterkingen. Uit de eredivisie kwamen onder meer Christian Eriksen en Nacer Chadli.

Waar de voormalig Ajacied en Twente-aanvaller na een lastig begin hun draai beginnen te vinden, heeft recordaankoop Erik Lamela nog weinig laten zien.

De Argentijn werd voor ruim 30 miljoen euro overgenomen van AS Roma, maar komt dit seizoen vanwege een rugblessure niet meer in actie.

Risico

Sherwood, die in december Andre Villas-Boas opvolgde in Londen, vindt het een risico dat er zoveel spelers zonder ervaring in de Premier League zijn gekocht.

''Je kunt iemand kopen die nog nooit in de Premier League heeft gespeeld en hij wordt een revelatie, maar het risico is groot. Als je ergens iets van wil leren, moet je kijken naar Everton en wat zij hebben gedaan in de transferperiode'', zegt Sherwood tegen diverse Engelse media.

De formatie uit Liverpool trok op de laatste dag van de transfermarkt Gareth Barry, Romelu Lukaku en James McCarthy aan. Allen spelers met ervaring in de Premier League. Mede daardoor is Everton nog in de race voor een ticket in de voorronde van de Champions League.

''Ze leken op een gemiddeld team, maar op de valreep trokken ze drie spelers aan en dat heeft ervoor gezorgd dat ze nu goed presteren.''