PSV-trainer Phillip Cocu zal naar verwachting over enkele maanden weer voor de groep staan.

De hoofdcoach kreeg goed nieuws over de tumor die onlangs uit zijn rug is verwijderd. Het gezwel bleek goedaardig en kon volledig worden verwijderd.

Dat meldt PSV op de website. De 43-jarige Cocu kreeg na de operatie niet te maken met complicaties en richt zich nu op zijn volledige herstel. Hij is inmiddels al weer even op trainingscomplex De Herdgang geweest om zijn spelers te zien.

PSV rekent erop dat de trainer bij aanvang van volgend seizoen weer van de partij is. Cocu onderging de ingrijpende operatie aan zijn rug op 27 maart. De volgende editie van de eredivisie begint op 8 augustus.

Slecht

Sinds assistent Ernest Faber het eind vorige maand overnam van Cocu gaat het slecht met PSV. De ploeg is door twee nederlagen op rij van de tweede naar de vijfde plaats gezakt en dreigt de play-offs om Europees voetbal te moeten spelen.

Zondag heeft PSV een laatste kans om de hoop op de tweede plek, die voorronde Champions League betekent, levend te houden. Feyenoord komt op bezoek in het Philips Stadion.