FC Barcelona-coach Gerardo Martino hoopt dat zijn spelers niet te lang stil blijven staan bij de uitschakeling in de Champions League door Atletico Madrid.

"We hadden veel verwacht van dit toernooi, daarom zijn we allemaal heel erg teleurgesteld. De focus moet echter snel weer op de competitie en de Copa del Rey, we maken nog kans op twee prijzen", meldde Martino na de fatale 1-0 nederlaag in de tweede kwartfinale.

De oefenmeester erkende dat Atletico in de beginfase heerste. "Zij speelden hun geliefde spel: meteen de diepte opzoeken en overal kort opzitten. In de eerste twintig minuten was er een groot verschil tussen de teams, maar daarna kregen wij kansen." 

"Helaas verdedigden zij erg goed, we konden vaak geen ruimte vinden. Het is jammer dat wij niet scoorden in onze sterke fase, zoals zij wel deden."

Messi

Martino moest van het journaille uitleggen waarom hij Lionel Messi vanaf de rechterkant had laten spelen.

''We wilden dat hij vanaf rechts in één-tegen-één situaties zou komen. Het is er niet uitgekomen maar nog is hij twee keer dicht bij een doelpunt geweest.''

Simeone

Atletico-trainer Diego Simeone deelde de mening van Martino dat FC Barcelona zich herstelde van een matig begin.

"Wij speelden heel erg goed in de eerste twintig minuten. Daarna werd het link voor ons, ze kregen enkele mogelijkheden. Natuurlijk zijn we blij dat we zo'n sterke club hebben uitgeschakeld, maar we moeten het ook niet overdrijven. We zijn er nog niet, zondag is er weer een wedstrijd."