Uitgerekend de enige Parijzenaar op het veld zorgde er dinsdag voor Paris Saint-Germain uitgeschakeld werd in de Champions League. Demba Ba hoopt dat hij met zijn goal manager José Mourinho heeft laten zien dat Chelsea wel degelijk goede spitsen heeft.

De Portugese coach liet een week geleden na het heenduel in Parijs nog zijn onvrede blijken over de drie spitsen van 'The Blues' - Ba, Fernando Torres en Samuel Eto'o - en stelde in de zomer op zoek te gaan naar een nieuwe aanvalsleider voor zo'n 60 miljoen euro.

"Ik was niet uit op revanche", zei Ba tegen The Daily Telegraph nadat hij als invaller Chelsea vlak voor tijd naar de halve finale van het kampioenenbal had geschoten.

"Misschien heeft Mourinho geen spitsen die hem bevallen, maar ik weet dat we drie goede spitsen hebben en ik denk dat er veel clubs zouden zijn die ons graag zouden hebben."

Bevrijd

De avond op Stamford Bridge was sowieso al speciaal voor Ba, die geboren is in een voorstad van Parijs en als jongetje fan was van PSG.

"Dit was de eerste keer dat ik hoopte dat PSG zou verliezen en dan scoor ik uitgerekend het doelpunt. Het is moeilijk om hen te zien verliezen, zeker omdat een van mijn beste vrienden, Yohan Cabaye, voor PSG speelt."

"Maar ik ben blij voor Chelsea, blij dat ik ons bevrijd heb. Iedereen dacht na het heenduel dat PSG de halve finale al had gehaald. Ik heb niet veel kansen gekregen dit seizoen en ik heb deze gegrepen. Eden Hazard zei de hele dag al tegen me: 'Het wordt jouw avond'."

Blanc denkt dat ervaring Chelsea het verschil maakte