José Mourinho was bijzonder trots op de zege van zijn Chelsea op Paris Saint-Germain. Door de 2-0 zege plaatsten 'The Blues' zich nipt voor de halve eindstrijd. 

"Het was een moeilijke wedstrijd", zei de Portugese manager. "De goal van Demba was cruciaal en ik denk ook dik verdiend."

Na de late 2-0 van Ba sprintte Mourinho het halve veld over naar zijn juichende spelers. De oefenmeester gebruikte het moment vooral om zijn spelers op hun verdedigende taken te wijzen, zo gaf hij ronduit toe. "We moesten iets veranderen met nog een paar minuten te spelen. We moesten vol gaan verdedigen."

Mourinho had na afloop lovende woorden over voor Ba, die doorgaans niet op al te veel speeltijd kan rekenen. "Ik ben blij voor hem, hij is een prima speler en een goede professional. Zijn enthousiasme was fantastisch, hij leverde hen problemen op die ze normaal niet krijgen in de Ligue 1."

Halve finale

De Portugees kon zijn vreugde na afloop niet de baas. "We staan in de halve finales. Alles kan nu gebeuren. Het doet er niet toe tegen wie we het nu op moeten nemen. Real Madrid? Dat maakt niet uit."

Na eerdere successen met FC Porto, Chelsea, Internazionale en Real drong Mourinho als trainer al weer voor de achtste keer door tot de laatste vier clubs in de Champions League.

Chelsea op basis van uitgoals tegen PSG naar laatste vier