Feyenoord wil met ingang van het seizoen 2015/2016 met het beloftenelftal aansluiten in de Jupiler League. Martin van Geel, technisch directeur van de Rotterdammers, denkt dat jonge spelers zo nog sneller de stap naar de hoofdmacht kunnen maken.

Op dit moment zijn de beloften van PSV, Ajax en FC Twente al actief in de eerste divisie.

"Vorig seizoen besloten wij af te haken toen de mogelijkheid bestond om mee te gaan draaien in de Jupiler League", zegt Van Geel in gesprek met het AD.

"De kostenpost van ongeveer 700.000 euro was daarvoor de belangrijkste oorzaak. We willen nu wel graag aansluiten in 2015 en hopen dat wij dan ook kunnen worden toegevoegd."

Feyenoord heeft momenteel een samenwerkingsverband met stadgenoot Excelsior en verhuurt met grote regelmaat spelers aan de eerste divisionist. "Als wij straks zelf naar de Jupiler League gaan, heeft dat natuurlijk gevolgen voor de samenwerking met Excelsior."

"We kunnen niet én spelers leveren aan Excelsior én spelers opstellen in ons beloftenteam in de Jupiler League. Zo veel spelers hebben we niet eens", blikt Van Geel alvast vooruit op de eventuele toetreding van Jong Feyenoord.