Trainer Ronald Koeman van Feyenoord had zondag na de 2-0 winst tegen RKC Waalwijk geen trek in een grondige analyse van het duel. "Ik vond het niks", bromde hij. 

"We misten tempo, vorm en agressiviteit. Het oogde heel gezapig allemaal. We hebben gedaan wat we moesten doen en dat was winnen", zei Koeman.

"Graziano Pellè maakte met twee treffers weer het verschil. Zo lang hij bij Feyenoord zit, moet hij altijd spelen. Verder moeten we deze wedstrijd maar snel vergeten."

Koeman constateerde na de vijfde competitiezege op rij nog wel fijntjes dat Feyenoord nu zeker is van directe kwalificatie voor Europees voetbal.

''Voor ons is de competitie in principe op 4 mei afgelopen. Dat is prima. Daarmee hebben we aan onze doelstelling voldaan. Nu alleen de tweede plaats nog vasthouden.''

Mol

Koeman wilde niet te lang stilstaan bij het feit dat zijn flink gewijzigde opstelling voor het duel tegen RKC zaterdag al in het Algemeen Dagblad stond.

"Die krant doet zijn werk goed. Of me dat verbaast? Het verbaast me altijd dat dergelijke informatie soms vroeg in de krant komt. Dat betekent dat er gelekt wordt.''

Koeman gaf afgemeten aan dat hij al langer op de hoogte is van een 'mol' in of rondom zijn selectie. "Dat komt door de dingen die ik soms lees. Dan weet je dat er ergens een lek zit. Inmiddels weet ik ook wel waar het zit. Of ik er nog iets aan ga doen? Nee, die energie wil ik daaraan niet meer verliezen.''

Erwin Koeman

Ronalds broer Erwin Koeman toonde zich een 'beetje teleurgesteld'. Volgens de oud-international had zijn ploeg in De Kuip redelijk goed verdedigd.

"Maar opbouwend en aanvallend hebben we te weinig laten zien'', erkende hij. "De mogelijkheden lagen er wel, maar de eindpass was vaak zwak."

De RKC-coach baalde van de gemiste kans van invaller Daniël de Ridder. De voormalige Ajacied stond amper twee minuten in het veld toen hij na een misverstand tussen doelman Erwin Mulder en Miquel Nelom de gelijkmaker panklaar kreeg aangeboden. Hij tikte de bal echter naast.

"Als je hier één punt wilt meenemen, ben je verplicht om uit zo'n situatie te scoren. Uiteindelijk hebben we verloren door twee doelpunten van Pellè. Dat zegt genoeg."

Feyenoord steviger op tweede plek dankzij teruggekeerde Pellè