Ronald Koeman voelt zich nog altijd niet prettig over de manier waarop niet hij, maar Guus Hiddink tot bondscoach van Oranje is benoemd.

De trainer van Feyenoord leek lange tijd een belangrijke kandidaat om de taak van Louis van Gaal over te nemen, maar werd uiteindelijk door Bert van Oostveen benaderd om assistent van Hiddink te worden.

Volgens de directeur betaald voetbal van de KNVB kon Koeman na twee jaar als rechterhand van Hiddink het stokje als bondscoach overnemen. Daar ging de oud-international niet op in, waardoor die rol nu voor Danny Blind is weggelegd.

"Daaraan hield ik een vieze smaak over", aldus Koeman over de gang van zaken tegen VI. "Waarom belt Van Oostveen en niet Guus zelf, met wie ik een prima relatie onderhield."

De oud-trainer van onder meer Ajax, PSV en AZ zou bij een andere benadering wellicht anders tegen de aanbieding hebben aangekeken.

"Als Guus nou zelf had gebeld, zouden we een kop koffie hebben gedronken en had ik altijd nog kunnen beslissen het wel of niet te doen."

Koeman vertrekt na dit seizoen bij Feyenoord, waar hij voor het derde jaar werkzaam is als hoofdcoach. Hij heeft al aangegeven de voorkeur te geven aan een buitenlands avontuur.