Ronald Koeman was zondag tevreden over de ruime zege van Feyenoord op Go Ahead Eagles (5-0), maar de coach van de Rotterdammers had ook gezien dat zijn ploeg met name in het eerste uur een paar keer goed wegkwam.

"Na de 3-0 was het gespeeld, maar er waren daarvoor ook momenten dat Go Ahead de goal had kunnen maken", zei Koeman in gesprek met de NOS.

Feyenoord opende via Lex Immers al vroeg de score, maar daarna waren de bezoekers uit Deventer via Jop van der Linden (vrije trap op de paal) en Erik Falkenburg (net naast) dicht bij de gelijkmaker. En na de 2-0 van Tonny Vilhena na rust kreeg Deniz Türüc ook nog een grote kans op een treffer.

"Het zat niet tegen", concludeerde Koeman dan ook. "Maar uiteindelijk is de overwinning natuurlijk zeer verdiend."

Efficiënt

De oud-international gaf toe dat zijn team in de loop van de eerste helft wat wegzakte. "We begonnen heel goed, maar dan hebben we toch moeite om dat tempo vol te houden en de momenten af te wachten."

"Na de 2-0 werd het ook nog wel wat onrustig, keeper Erwin Mulder liet nog een bal los en we leden wat balverlies. Dan zie je toch de jeugdigheid van dit elftal."

Koeman zag tot zijn genoegen dat zijn ploeg zeer efficiënt omsprong met de kansen, waar dat dit seizoen nog wel eens anders is geweest. "Het rendement was hoog."

Feyenoord deed door de zege goede zaken in de strijd om plek twee. "Als je zelf wint, dan weet je in deze competitie dat de anderen wel eens puntjes verspelen. Dat doen wij ook wel, maar zoals het de laatste weken gaat, is goed."

Booy

Koemans collega Foeke Booy legde na afloop van het duel in De Kuip de nadruk op het verschil tussen de twee teams in het afmaken van de kansen.

"Feyenoord was deze keer dodelijk effectief'', sprak de coach van Go Ahead Eagles. "Daardoor viel nu ook het grote krachtsverschil tussen beide ploegen op. Wij misten ook wel een beetje geluk."

Booy vond dat zijn team een klein uur goed had meegedaan in Rotterdam. "Ondanks dat we heel nerveus aan het duel begonnen. Voor de meeste spelers was deze entourage nieuw. Dat was aan ons onrustige spel aanvankelijk te merken.''

Kongolo gewisseld vanwege heupblessure

Feyenoord doet goede zaken in strijd om tweede plek