Opnieuw is een bouwvakker om het leven gekomen tijdens de bouw van het nieuwe WK-stadion in de Braziliaanse stad Sao Paulo.

Dat meldt het Franse persbureau AFP zaterdagavond. De man viel zaterdag zo'n acht meter naar beneden toen hij bezig was met het plaatsen van stoeltjes.

Na de val is de bouwvakker in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij zaterdag later op de dag aan zijn verwondingen overleden. 

Het is de derde keer dat een bouwvakker om het leven komt tijdens de bouw van het stadion in Sao Paulo waar de openingswedstrijd van het WK plaats zal vinden. In november vorig jaar kwamen twee mannen om het leven toen een kraan instortte tijdens bouwwerkzaamheden.

Volgens de werkgever van de man die zaterdag om het leven kwam, had hij alle nodige veiligheidsmaatregelen in acht genomen.

Niet af

Ook in Manaus, een andere speelstad in Brazilië, zijn drie doden gevallen bij de bouw van de Amazonia Arena.

De voetbaltempel in Sao Paulo is niet de enige WK-stadion waarin nog gewerkt wordt. Ook de stadions in Cuiaba en Curitiba zijn nog niet af.

FIFA-president Sepp Blatter stelde eerder deze week dat het stadion in Sao Paulo op tijd zal worden opgeleverd. "Brazilië zal er op 12 juni tegen Kroatië het WK openen."