FC Twente treedt zondag in de Amsterdam Arena tegen Ajax aan zonder de twee vaste vleugelverdedigers Roberto Rosales en Dico Koppers. Zij zijn geschorst.

Zij worden waarschijnlijk vervangen door Cuco Martina en Robbert Schilder. Het trainersduo Alfred Schreuder/Michel Jansen kan verder een beroep doen op een fitte selectie.

Mogelijk behoort Wout Brama tot de groep. ''Wout heeft vanmorgen volledig meegetraind en we kunnen hem zondag inzetten'', aldus Jansen vrijdag. Hij erkent dat Ajax momenteel niet al te groots voetbalt.

''Maar het is wel heel degelijk. Ze doen wat ze moeten doen en kunnen ook altijd terugvallen op hun positiespel. Bovendien hebben ze spelers in huis die individueel op kunnen staan.''

Bij een zege op Ajax kan Twente de spanning in de eredivisie weer wat terugbrengen. Het gat met de Amsterdammers is dan vier punten. ''Dit is waar je het voor doet en dit zijn wedstrijden waarin je kunt excelleren'', zei Jansen. ''Wij hebben spelers die dat kunnen. Ons gevoel richting de wedstrijd van zondag is goed.''

De coach denkt dat Ajax voor eigen publiek het initiatief wil nemen. ''Het is aan ons om dat te voorkomen.''