Daley Blind rekent niet op een voorkeursbehandeling wanneer zijn vader Danny Blind na het EK van 2016 bondscoach is van Oranje.

"Het is mooi voor hem, maar ik sta er buiten. Misschien zit ik dan niet eens bij Oranje", aldus de Ajacied vrijdag na de training.

"Ik vind het ontzettend leuk om met mijn vader als hoofdcoach op het veld te staan. Mocht dat ooit bij Oranje gebeuren, dan geniet ik daar zeker van."

De jongste Blind (24) weet uit zijn ervaring met zijn 52-jarige vader als assistent bij Ajax dat hij niet wordt voorgetrokken.

"Op het veld is het geen papa. Hij kan werk en familie heel goed scheiden. Daar heeft hij nooit echt moeite mee gehad. Hij beoordeelt me zoals alle anderen."

Trots

Tijdens zijn doorbraak bij Ajax ergerde Blind zich aan het feit dat zijn vader telkens onderwerp van gesprek was. "Dat ben ik nu wel gewend. Ik ben er overheen denk ik."

Blind kijkt straks dan ook alleen maar extra op tegen een vader die bondscoach is van het Nederlands elftal. "Ik ben ontzettend trots. Hij werkt hard bij Oranje en zal zorgen dat hij er klaar voor is."

In eerste instantie verheugt Blind zich op het werken met Guus Hiddink, die na het WK de opvolger is van Louis van Gaal bij Oranje. "Hij lijkt me een fantastische trainer die overal goede resultaten neerzet."

De Boer: 'Vertrouwen in Blind siert KNVB'​

Hiddink wordt oudste bondscoach in historie Oranje

Overzicht: De trainersloopbaan van Hiddink