Frank de Boer kan zich wel vinden in de opmerkelijke beslissing van de KNVB om met Danny Blind nu al een bondscoach aan te stellen voor na het EK van 2016.

"Ze hebben een vooruitziende blik en zullen daar een bepaalde gedachte bij hebben. Het siert ze ook dat er nu al vastigheid is", aldus de coach van Ajax.

Blind fungeert nu als rechterhand van bondscoach Louis van Gaal. Na het WK van komende zomer zal de oud-speler van Ajax dezelfde functie bekleden, maar dan onder de nieuwe bondscoach Guus Hiddink.

"Ik vind dat Hiddink met zijn ervaring op WK's bewezen heeft een goede bondscoach te zijn", aldus De Boer. "Danny gun ik alles omdat hij een heel goede vriend is en de kwaliteiten hiervoor heeft."

De 52-jarige Blind werkte al eens onder De Boer als assistent bij Ajax. "Hij heeft straks de leeftijd en de ervaring om het stokje over te nemen."

Doemdenkers

Blind zal bij Oranje zijn zoon Daley Blind, momenteel vaste kracht bij Ajax en het Nederlands elftal, treffen. De Boer verwacht geen problemen in die verstandhouding.

"Bij Ajax liet hij de beslissing over zijn zoon altijd aan de hoofdcoach. Er zullen altijd doemdenkers zijn, maar hij is erg professioneel en dan tellen sentimenten niet."

Volgens De Boer helpt het dat Daley Blind onomstreden is bij Oranje. "Iedereen is het er momenteel over eens dat hij erbij hoort. Als er twijfel is of hij een echte Nederlands elftal-speler is, kan het misschien lastig worden."

Daley Blind: 'Misschien selecteert mijn vader me wel niet'

Blind volgt Hiddink op na EK 2016

Hiddink wordt oudste bondscoach in historie Oranje

Overzicht: De trainersloopbaan van Hiddink