FC Volendam moet flink in de buidel tasten voor de klap die een supporter op 21 februari uitdeelde aan een speler van MVV. 

De man klom in de slotfase van de wedstrijd tussen beide Jupiler League-clubs over de omheining van het veld en sloeg MVV-verdediger Sjoerd Winkens

De aanklager betaald voetbal heeft Volendam woensdag een schikkingsvoorstel gedaan van één thuiswedstrijd zonder publiek voorwaardelijk en een boete van 10.000 euro.

Na zijn vooronderzoek concludeerde de aanklager dat Volendam niet genoeg heeft gedaan om te voorkomen dat supporters het veld kunnen betreden. De voorwaardelijke straf van een wedstrijd achter gesloten deuren heeft een proeftijd van twee jaar.

5000 euro

MVV kreeg ook een schikkingsvoorstel van de aanklager, maar dan voor de ongeregeldheden op 18 december tijdens en na de verloren bekerwedstrijd tegen de amateurs van JVC Cuijk (2-1).

Een MVV-supporter sloeg trainer Tini Ruijs en ook de spelers werden na afloop belaagd. Ruijs stapte twee dagen later op. Drie aanhangers van MVV kregen een stadionverbod opgelegd voor hun aandeel in de rellen.

De aanklager vindt dat de clubleiding ook blaam treft, aangezien MVV niet voorbereid zou zijn op de aanwezigheid van zo veel toeschouwers. Hij deed MVV daarom een schikkingsvoorstel van een boete van 5000 euro, waarvan de helft voorwaardelijk.