Frank de Boer was zondag na de 0-0 tegen NAC Breda niet te spreken over het spel van Ajax. De trainer van de Amsterdammers zag niet de overtuiging bij zijn ploeg.

"Het was gezapig, in een veel te laag tempo. En dus is dit puntenverlies onnodig", aldus De Boer die vond dat zijn ploeg ook veel te weinig kansen creëerde in Breda.

"En dat terwijl de ruimte er vaak wel was. Dat zag je ook als we bij vlagen wel de overtuiging hadden. Dan kregen we wel de kansen.”

"Maar over de hele wedstrijd bezien lag het tempo te laag en dan kun je een tegenstander niet verrassen bij een aanval."

Frisse kop

Dat de overtuiging in Breda ontbrak wilde De Boer niet wijten aan het feit dat koploper Ajax in de competitie een ruime voorsprong heeft waardoor er gemakzucht in het team is geslopen.

"Ik vind het moeilijk om dat als reden aan te wijzen. Maar ik heb wel het idee dat er iets moet gebeuren in het veld, bijvoorbeeld een tegendoelpunt, om ervoor te zorgen dat er net een tandje bij gaat."

"Dan pas komt er iets los in de ploeg en dat is geen goede zaak. Dat moet anders."

De Boer vindt het dan ook niet vervelend dat Ajax door de grote politie-inzet bij de nucleaire top in Den Haag volgende week niet in actie komt. Over tien dagen wacht pas de halve finale in de KNVB-beker tegen AZ.

"Het is misschien wel even goed dat we de tijd hebben om de koppen bij elkaar te steken om even fris te kunnen worden. Daar ontbreekt het nu wel een beetje aan. Een frisse kop en daarmee de overtuiging in het spel."

"Het gif dat nodig is om een wedstrijd als deze te winnen, dat moeten we weer terug zien te krijgen."

Veltman: 'Geen reden voor paniek'

Zwak Ajax ook niet langs NAC