Xavi was woensdag duidelijk in zijn conclusie over de 2-1 winst van FC Barcelona op Manchester City. Lionel Messi was de doorslaggevende factor.

"Hij maakte weer het verschil", verwees Xavi naar de prachtige treffer van de Argentijn in Camp Nou die de Catalanen richting de kwartfinale van de Champions League stuurde.

Barcelona heeft een dip in de competitie, maar is volgens Xavi weer helemaal terug. "We hebben ons sensationeel hersteld. We domineerden de wedstrijd en zijn blij met wat we hebben bereikt."

Zijn teamgenoot Cesc Fabregas was ook content met de overwinning, die ruim voldoende was na de 2-0 zege van de heenwedstrijd in Manchester. "We hebben veel kansen gehad en hadden ook nog een penalty en een extra goal moeten hebben."

"Van de afgelopen wedstrijden werden we niet blij, maar nu mogen we trots zijn. We willen minimaal de finale halen, al weten we dat het moeilijk gaat worden. Alles gaat weer goed bij de club. We staan nog in de bekerfinale en staan er niet slecht voor in de competitie. Veel clubs zouden graag met ons ruilen."

Kompany

City-aanvoerder Vincent Kompany was teleurgesteld na de kansloze uitschakeling. "Er zit niets meer in de tank, we hebben alles gegeven. Tegen dit soort teams moeten we halve kansen maken. Buiten Messi waren we gelijk aan elkaar."

Toch bekijkt de Belg het positief. "Natuurlijk worden alleen de winnaars herinnerd, maar dit is ons derde seizoen in de Champions League en de manier waarop we hebben gespeeld betekent dat we voor niemand bang hoeven te zijn volgend seizoen. Onze tijd komt nog wel."

Messi vestigt doelpuntenrecord in Champions League