Wiljan Vloet vertrekt met onmiddellijke ingang als algemeen directeur bij Sparta, zo maakt de leiding van de Jupiler League-club woensdag bekend.

Het contract van de 51-jarige Vloet is 'met wederzijds goedvinden' ontbonden.

"Er is uiteraard teleurstelling over het niet realiseren van onze sportieve ambities bij het eerste elftal", zegt Willem Bröcker namens de raad van commissarissen van Sparta. "Dat wordt door iedereen gevoeld, ook bij Wiljan."

Vloet was sinds medio 2011 werkzaam als algemeen directeur van Sparta, de club die hij tussen 2005 en 2007 als trainer diende.

Onder leiding van Vloet slaagde Sparta er niet in te promoveren naar de eredivisie, de komst van vele spelers en een aantal trainerswisselingen ten spijt.

Waardering

Vloet moest een aantal weken geleden al zijn functie als technisch directeur opgeven. Deze wordt nu ingevuld door Leo Beenhakker.

De rvc van Sparta heeft waardering voor het werk van Vloet, die onder meer coach was van FC Den Bosch, Roda JC en NEC. "Wiljan heeft zich de afgelopen drie jaar met ongelofelijk veel inzet, kennis en passie ingezet voor Sparta Rotterdam", meldt Bröcker. "Hij heeft leiding gegeven aan een organisatie in een heel moeilijke periode."

"De financiële continuïteit van Sparta Rotterdam heeft altijd centraal gestaan in de beleidskeuzes."

Vloets taken worden voorlopig overgenomen door Manfred Laros, de huidige manager financiële zaken van Sparta.

Na dertig speelrondes in de Jupiler League bezet Sparta de teleurstellende tiende plaats. De Rotterdammers zijn als periodekampioen wel verzekerd van promotie-/degradatieduels.