Manager Arsène Wenger van Arsenal hekelde dinsdagavond na afloop van de Champions League-wedstrijd tegen Bayern München het gedrag van Arjen Robben.

Volgens de Fransman laat de buitenspeler zich veel te makkelijk vallen.

"Robben is er erg goed in om ergens het maximale uit te halen, om van 'niets' nog 'iets' te maken", stelde Wenger na de 1-1 remise in de Allianz Arena.

Door de 2-0 nederlaag van drie weken geleden in Londen werd Arsenal uitgeschakeld in de achtste finales.

"Robben is een uitstekende speler, een van de beste ter wereld zelfs, maar ook een goede duiker. Dat hoort er kennelijk bij", vervolgde Wenger op de persconferentie.

Gele kaart

Dinsdag kreeg Bayern vlak voor tijd een strafschop nadat Robben van achteren werd aangetikt door Laurent Koscielny. Arsenal-doelman Lukasz Fabianski keerde de inzet van Thomas Müller.

Eerder in de tweede helft ging Robben in een duel met Santi Cazorla tegen de grond in het strafschopgebied. Scheidsrechter Svein Oddvar Moen zag hier geen penalty in.

"Als Robben voor een verdediger komt, houdt hij in, gaat hij neer en krijgt hij een vrije trap of een penalty", probeerde Wenger de vermeende tactiek van de Oranje-international te omschrijven. "Eigenlijk zou hij daarvoor meteen een gele kaart moeten krijgen. Dan zal hij het niet nog een keer doen."

Robben diende Wenger meteen van repliek. "Van een grote trainer verwacht je wat meer. Wees blij als je wint, maar als je verliest ga dan niet lopen klagen over domme dingen. Het waren twee strafschoppen. Maar ik heb geen zin om mijzelf te verdedigen.''

Impact

Drie weken geleden, na de heenwedstrijd, uitte Wenger ook al kritiek op Robben. De aanvaller kreeg in Londen in de eerste helft een strafschop en doelman Wojciech Szczesny ontving een rode kaart voor een overtreding op de Nederlander.

"Dat was niet eens een scoringskans en toch kreeg mijn keeper de rode kaart", haalde Wenger dat moment dinsdagavond terug.

"Die beslissing bleek een grote impact op deze tweestrijd te hebben, want we speelden hier 1-1. Helaas kreeg diezelfde speler nu weer een strafschop. Ik wens Bayern verder veel geluk, maar ik denk dat ze kwetsbaarder zijn dan vorig seizoen."

Robben: 'Werd op mijn enkel getikt, dus een overtreding'