Clarence Seedorf gaf dinsdagavond na afloop van de Champions League-wedstrijd tegen Atlético volmondig toe dat op de uitschakeling van AC Milan weinig viel af te dingen.

''Het beste team heeft gewonnen'', zei de coach na de 4-1 nederlaag in Madrid. Hij vond dat zijn 'Rossoneri' het goed hadden gedaan tegen een 'geweldige ploeg'.

''Jammer dat we thuis niet hebben gescoord. Dat had veel uitgemaakt. We kregen al meteen een geweldige goal te zien van Diego Costa."

"We toonden vervolgens lef, komen terug tot 1-1 en hadden zelfs even uitzicht op 1-2. De 2-1 was dan ook een klap die heel hard aankwam. Daarna hadden we niet meer de kracht om te reageren."

Seedorf ziet de Madrilenen ver komen in de Champions League. ''Alle clubs die nu nog over zijn hebben een reële kans de finale te halen. Ik moet Atlético Madrid feliciteren en wens ze het allerbeste toe.''

Bouwen

De Nederlander is inmiddels bijna twee maanden werkzaam als trainer in Milaan.

"We hebben al heel wat dingen kunnen veranderen", vertelde hij aan de NOS. "De resultaten komen helaas niet altijd, in meerdere wedstrijden hadden we meer verdiend. Deze ploeg loopt al twee jaar achter de feiten aan, dat is te lang. De rest van dit seizoen moeten we bouwen voor volgend jaar."

Emanuelson: 'Was de enige kans er nog iets van te maken'