FC Dordrecht krijgt zo goed als zeker een nieuw stadion, dat in 2016 op het sportpark aan de Krommedijk gereed moet zijn.

De voetbaltempel kost rond de twaalf miljoen euro en gaat plaats bieden aan zesduizend toeschouwers. Volgens de eerstedivisionist en Ballast Nedam moet het demontabele stadion model staan voor de WK-stadions in Qatar in 2022.

FC Dordrecht heeft de financiering nog niet rond, maar het college van burgemeester en wethouders steunt de stadionplannen.

"Na acht jaar strijden lijkt het er toch van te komen en ik heb nog steeds de rotsvaste overtuiging dat het stadion er komt", zei algemeen directeur Ad Heijsman tegen het AD.

Het gemeentebestuur van Dordrecht vond de financiële risico's van een nieuw stadion lange tijd te groot. De plannen van de club konden daardoor lange tijd de ijskast in. Twee jaar geleden gingen beide partijen weer met elkaar in gesprek.

Losse componenten

Het stadion in Dordrecht wordt het eerste ter wereld dat uit losse componenten kan worden opgebouwd. Daarmee fungeert het stadion als proef voor de mondiale titelstrijd in Qatar, waar de accommodaties eveneens uit losse, verrijdbare componenten komen te bestaan.

Een demontabel stadion verkleint de risico's voor investeerders, omdat het eenvoudiger kan worden verkocht.

Dordrecht gaat ook in het nieuwe onderkomen op kunstgras spelen. Het idee heeft, met een ring en daarboven een promenade, veel weg van Ahoy in Rotterdam.