Clarence Seedorf raakt niet van slag van de vooralsnog teleurstellende prestaties met AC Milan.

De trainer van de Milanezen, die in zijn eerste tien competitieduels als hoofdcoach al vijf keer verloor, blijft rustig en houdt zijn blik op de lange termijn gericht.

"Ik probeer het technische niveau naar een hoger plan te tillen met enthousiasme, op weg naar een schitterende toekomst", aldus Seedorf op de persconferentie in de aanloop naar het Champions League-duel met Atletico Madrid.

Milan moet dinsdag in Madrid de 1-0 nederlaag uit de heenwedstrijd zien goed te maken in de achtste finale van het miljoenenbal. Seedorf is zich bewust van de druk op zijn ploeg, maar wil het proces dat hij voor ogen heeft daar niet door laten verstoren.

"Dat is niet afhankelijk van de wedstrijd tegen Atletico, want die komt in een moeilijke fase voor ons", weet de Nederlandse coach. "We moeten hier doorheen komen door de rust te bewaren."

"Ik wil een ploeg bouwen met het oog op de toekomst. We kunnen onderweg obstakels tegenkomen, maar de spelersgroep is vastbesloten. Morgen is voor ons een belangrijke kans. Het is een speciaal moment."

In de Serie A staat Milan vooralsnog slechts tiende, met 35 punten uit 27 duels. Afgelopen weekend ging de ploeg onderuit op bezoek bij Udinese (1-0).