Josep Guardiola gaat dinsdag met Bayern München ook in het tweede duel in de achtste finale van de Champions League tegen Arsenal aanvallen.

Dat liet de Spaanse trainer van de Duitse kampioen maandag weten. In Londen won Bayern al met 2-0 door doelpunten van Toni Kroos en Thomas Müller.

"Die voorsprong consolideren ligt niet in onze aard", zei Guardiola. "Vooral niet in een thuiswedstrijd. Als wij gaan tijdrekken en op onze verdediging gokken, gaat het misschien nog mis. Daarom gaan we als gebruikelijk gewoon uit van eigen kracht."

In Londen speelde Arsenal overigens het grootste deel van de westrijd met tien man, na een rode kaart voor doelman Wojciech Szczesny. Ook miste Mesut Özil voor Arsenal nog een strafschop.

Zekerheid

Vorig seizoen won Bayern München in de Champions League bij Arsenal met 3-1, maar ging het thuis met 2-0 onderuit. De Duitsers ontsnapten daarmee maar net aan uitschakeling. "Dat zijn we echt niet vergeten", aldus Thomas Müller. "Theoretisch zou ons dat nu opnieuw kunnen overkomen. Maar eerlijk gezegd ga ik daar niet van uit."

Hoewel Bayern vorig seizoen ongeveer alle hoofdprijzen won is het elftal volgens Müller nu beter. "Er zit een soort van vastbeslotenheid in het team. Het karakter van ons is zo goed dat we nooit een tegenstander onderschatten of onszelf overschatten. Dat geeft een bepaalde zekerheid."

Özil verschijnt overigens vol wraakgevoelens aan de aftrap in de Allianz Arena na zijn gemiste strafschop in de heenwedstrijd. Zijn coach Arsène Wenger gaf hem zelfs even vrijaf om bij te komen van die misser. De Fransman denkt dat de Duitser het achter zich heeft gelaten.

''Ja, ik denk dat hij erover heen is. Hij had na zijn gemiste strafschop het gevoel dat hij de ploeg op een zeer belangrijk moment in de steek had gelaten. Maar de rust heeft hem goed gedaan. Hij kan dinsdag in München weer laten zien hoe goed hij is.''

Robben verslaat met Bayern tiental van Arsenal

Seedorf verliest bij debuut als coach in Champions League