Louis van Gaal baalt verschrikkelijk dat Kevin Strootman het WK moet missen. De bondscoach laat weten zeer teleurgesteld te zijn over de zware knieblessure van de middenvelder.

"Dit is dramatisch voor Kevin. Ik kan me voorstellen dat zijn wereld op dit moment even instort", aldus Van Gaal in een persbericht van de KNVB.

De bondscoach had inmiddels contact met Strootman, die maandag na een MRI-scan de ernst van de blessure te horen kreeg.

"Ook voor het Nederlands elftal is dit een aderlating. Kevin heeft een heel grote bijdrage geleverd aan onze kwalificatie voor het wereldkampioenschap in Brazilië." 

"Wij deden nooit tevergeefs een beroep op hem. Maar het allerergste is het voor Kevin, die zijn droom in duigen ziet vallen."

Belangrijke kracht

Strootman moet zes tot negen maanden toekijken met een gescheurde kruisband nadat hij tijdens het duel tussen zijn club AS Roma en Napoli per brancard het veld moest verlaten.

Van Gaal maakte er in de aanloop naar het WK geen geheim van dat Strootman een belangrijke kracht zou worden in zijn elftal. Samen met Robin van Persie en Arjen Robben was hij al zeker van een plek in de definitieve selectie.

Woensdag viel Strootman, na Van Persie en Robben derde aanvoerder van Oranje, al uit tijdens het met 2-0 verloren oefenduel met Frankrijk. Dat betrof echter zijn rechterknie, nu is het zijn linkerknie.

Strootman mist WK door gescheurde kruisband

Overzicht: Spelers die het WK missen door een blessure