De wegen van Wiljan Vloet en Sparta Rotterdam lijken spoedig te scheiden. De huidige algemeen directeur is dicht bij een vertrek bij de Kasteelclub.

Er was de laatste tijd veel kritiek op het functioneren van Vloet bij de Rotterdammers. Onlangs nam commissaris Leo Beenhakker zijn taken als technisch directeur al over.

Vloet heeft een doorlopend contract bij Sparta, maar beide partijen zijn in onderhandeling over het afkopen van zijn verbintenis. "Ik ben in gesprek met Sparta over een afscheid. Maar verder kan ik daar niets over zeggen", laat de oud-trainer van onder andere Roda JC en ADO Den Haag aan Voetbal International weten.

Volgens Willem Bröcker, voorzitter van de Raad van Commissarissen, zijn de onderhandelingen zo goed als afgerond. "We hebben een akkoord op hoofdlijnen en praten nu alleen nog over enkele details."

"De gesprekken verlopen in een goede sfeer. Zolang de handtekeningen nog niet zijn gezet doen wij over het vertrek van Vloet echter nog geen officiële mededelingen", aldus Bröcker tegen RTV Rijnmond.

Vloet keerde in 2011 terug bij Sparta en tekende een contract voor vijf jaar als technisch en algemeen directeur. Sparta verloor zondag in eigen huis van Jong FC Twente en staat slechts tiende in de Jupiler League.