Na drie duels zonder zege boekte Feyenoord zondag een overwinning op FC Groningen. De nieuwe aanvoerder Jordy Clasie denkt dat zijn ploeg nog aanspraak maakt op de voorronde van de Champions League.

''We gaan voor de tweede plek. Daar zullen we elke week voor moeten knokken. Het kampioenschap is wel vergeven", is de conclusie van de aanvoerder.

Sinds deze week is Clasie drager van de aanvoerdersband nadat de band werd afgepakt van Graziano Pellè. De voortrekkersrol veranderde weinig voor hem.

"Nee, ik heb er geen ander gevoel bij. Ik heb misschien wat meer gecoacht en wat jongens op hun plek gezet, maar ik ging op precies dezelfde manier de wedstrijd in als normaal."

Tactiek

Met vijf verdedigers, drie middenvelders en twee spitsen had Feyenoord verrassend weinig moeite met de thuisploeg. Clasie was heel tevreden over de manier waarop zijn team speelde.

"Het ging ons zeer gemakkelijk af. We hebben er alleen zaterdag op de besloten training op getraind en dat liep helemaal niet zo lekker. Het doordekken en de communicatie konden een stuk beter. In de wedstrijd liep dat allemaal goed.''

De 22-jarige middenvelder had geen moeite om te wennen aan de nieuwe tactiek. "Ik vond het zelf niet moeilijker dan normaal. Op mijn positie veranderde er eigenlijk ook niet zoveel. Wel waren de ruimtes erg klein en de zones dicht op elkaar, maar het ging ons goed af."

Geen voorkeur

Clasie was er niet van op de hoogte dat Koeman dit systeem eerder heeft overwogen. "We hebben er deze week pas voor het eerst op getraind. Dus ik wist nergens van. Ik ken het systeem wel en ik wist dat als je het goed doet je er ook resultaten mee kunt boeken. Dat hebben we dan ook gedaan."

"Of we volgende week thuis tegen Heerenveen weer in dit systeem zullen spelen weet ik niet. Dat is een keuze van de trainer. Ik heb zelf echt geen voorkeur. Het gaat om de winst."

Pellè kan maandag stevig gesprek met Koeman verwachten