Mitchell te Vrede mocht zondag weer eens als basisspeler aantreden bij Feyenoord nu Graziano Pellè geschorst is. De spits was gematigd tevreden over zijn spel in de 2-0 zege op Groningen.

"We hebben het goed opgepakt. Het is jammer dat ik niet gescoord heb, maar ik moest vooral werken voor het team. Het slechte veld werkte niet mee, dus het was echt knokken", aldus Te Vrede.

Het deed de spits weinig dat veel mensen de afgelopen dagen suggereerden dat Feyenoord niet zonder Pellè zou kunnen. "Mensen praten altijd. We hebben laten zien dat we het zonder Pellè ook kunnen."

Coach Ronald Koeman had nog een kritische noot over het spel van Te Vrede. "Het was meer dan voldoende, maar hij had nog gevaarlijker kunnen zijn en moet in de duels wat slimmer worden. Als hij in de rug wordt gelopen, moet hij zich laten vallen."

Te Vrede nam het advies van zijn trainer ter harte en hoopt de komende drie wedstrijden, als Pellè nog geschorst is, opnieuw in de basis te staan. Het is nog maar de vraag of Koeman in De Kuip ook kiest voor het 5-3-2-systeem dat Feyenoord in de Euroborg speelde.

"We gaan zien hoe het dan is. Nu heeft het in ieder geval goed uitgepakt. We hebben een goede prestatie neergezet. Hopelijk kunnen we PSV achter ons houden in de strijd om de vierde plaats, al moeten we vooral naar onszelf blijven kijken."

Boëtius

Jean-Paul Boëtius moest verrassend genoeg op de bank plaatsnemen nadat hij woensdag nog debuteerde in Oranje. De buitenspeler kon ermee leven. "Het is een keuze van de trainer. Ik paste niet in het systeem en daar moet ik me bij neerleggen."

Koeman koos voor Ruben Schaken, die blij verrast was met die beslissing. "Het heeft me wel verbaasd. Ik trainde wel goed, maar de laatste tijd lukte het niet in de wedstrijden. Toch toont Koeman vertrouwen in mij en dat is wel een heel fijn gevoel."

Doelpuntenmaker Schaken durfde ook niet te zeggen of Feyenoord thuis op dezelfde manier moet spelen. "Dat moet de trainer bepalen. Dit optreden geeft uiteraard vertrouwen, maar het is maar één wedstrijd."

Volgende week zondag komt nummer zes sc Heerenveen op bezoek bij de nummer vier in De Kuip.

Koeman: 'Risicovolle tactiek pakte goed uit'

Feyenoord zegeviert in Groningen en staat weer vierde