Ronald Koeman was zondag zeer tevreden over het spel van Feyenoord, dat met 2-0 won bij FC Groningen. De coach zag dat zijn tactiek met vijf verdedigers goed uitpakte.

"Dat was risicovol en als het mis was gegaan, had het vingertje zeker naar mij gewezen. Dat was terecht geweest, dus ik ben blij dat het goed is afgelopen", stelde Koeman vast in de Euroborg.

De trainer die na dit seizoen vertrekt bij Feyenoord had al langer nagedacht over een 5-3-2-opstelling en zag zonder de geschorste Graziano Pellè een ideale kans om het systeem uit te proberen.

"Ik heb er eerder over nagedacht, maar vond dit het gepaste moment. Ik zag bij mijn spelers geloof in de manier van spelen en de uitvoering was goed. We hebben tot de laatste minuut gestreden en heel weinig weggegeven."

Feyenoord sloot met de zege op Groningen een roerige week af waarin Koeman en technisch directeur Martin van Geel de aanvoerdersband van Pellè afnamen. Tussendoor werd Fred Rutten ook nog aangesteld als coach voor komend seizoen.

"Bij een grote club als Feyenoord is het nooit rustig. Er is altijd reuring. We hebben de media de laatste weken alleen te veel voer gegeven om over andere zaken dan voetbal te praten. Nu ligt de focus hopelijk weer daarop. We hebben in ieder geval het juiste signaal afgegeven."

Boëtius

Jean-Paul Boëtius, die woensdag nog debuteerde in Oranje, moest verrassend genoeg op de bank plaatsnemen.

"Hij zat niet op de bank omdat hij minder is, maar we kennen zijn verhaal. Hij heeft het moeilijk met veel wedstrijden in een week. Ik wilde hem achter de hand houden. Gelukkig speelde Schaken fantastisch."

Het leek er zelfs op dat Pellè geen moment werd gemist. "Iemand als Pellè missen we altijd. We zijn daarom heel blij met deze wedstrijd omdat winst cruciaal was. Dit kan bepalend zijn voor het slot van het seizoen. PSV is ook aan een goede reeks bezig, maar wij waren nu weer een goed functionerend collectief."

Emotioneel

Voor Koeman was het zijn eerste wedstrijd in de Euroborg sinds het afscheid van zijn vader en Gronings clubicoon Martin Koeman eind vorig jaar.

"Het was zeker emotioneel. Ik zag veel herkenbare dingen, maar beetje voor beetje krijgt dat een plaatsje."

Feyenoord zegeviert in Groningen en staat weer vierde