Juventus heeft zondag opnieuw een stap gezet richting de derde opeenvolgende Italiaanse titel.

De club van coach Antonio Conte won in eigen huis met 1-0 van Fiorentina. Een fraaie treffer van Kwadwo Asamoah vlak voor rust besliste het duel in Turijn.

Eerder dit seizoen verloor Juventus in Florence met 4-2, nadat Fiorentina terugkwam van een 2-0 achterstand. Het is nog altijd de enige nederlaag die de 'Oude Dame' dit seizoen heeft geleden in de Serie A.

Donderdag komen Juventus en Fiorentina elkaar in de achtste finale van de Europa League opnieuw tegen.

Juventus heeft nu een voorsprong van liefst veertien punten op nummer twee AS Roma. De club van Kevin Strootman moet nog wel twee duels inhalen, waarvan één zondagavond: de uitwedstrijd tegen Napoli.

Internazionale

Internazionale blijft op koers voor Europees voetbal. De 'Nerazzurri' boekten voor eigen publiek een benauwde zege op Torino: 1-0.

De Argentijnse aanvaller Rodrigo Palacio maakte na een half uur het enige doelpunt in Milaan.

Met 44 punten uit 27 duels staat Inter op de vijfde plaats. Parma volgt Inter op één punt, na de winst op Hellas Verona: 2-0. Lazio verloor verder terrein in de strijd om de Europese tickets, door een nederlaag in Rome tegen Atalanta (0-1).

De wedstrijd tussen Sampdoria en Livorno kende een opvallend scoreverloop. De bezoekers stonden na een half uur met 2-0 voor, maar in de tweede helft trok 'Samp' de wedstrijd naar zich toe: 4-2.