PSV won zaterdagavond voor de zesde keer op rij in de eredivisie. Ditmaal werd FC Utrecht met 1-0 verslagen, maar daar waren de Eindhovenaren niet tevreden mee.

"Het had 5-0 moeten zijn", zei Jürgen Locadia na afloop. De spits van PSV tekende na 51 minuten voor de enige treffer van de wedstrijd.

"Maar ook ik had er meer moeten maken. Daarom sta ik hier niet helemaal met een tevreden gevoel."

Ook Stijn Schaars vond dat de score veel hoger had moeten uitvallen. "Het niet afmaken van de kansen was het probleem. Daarin deden we onszelf tekort", aldus de aanvoerder van PSV.

Verdedigen

FC Utrecht was volgens Schaars vooral naar Eindhoven gekomen om tegen te houden. "Ze kwamen om te verdedigen. Ongetwijfeld had de club de intentie om er via de counter uit te komen, maar dat is eigenlijk helemaal niet gelukt.''

Locadia: "Eigenlijk kwam Utrecht alleen na de 1-0 tot wat kansjes. Maar dat was ook omdat we wat slordiger werden. We leden in die fase teveel balverlies."

"Verder waren we de hele wedstrijd veel beter. Dat zeiden we in de rust ook tegen elkaar. Gewoon zo doorgaan en dan zou hij vanzelf wel een keer vallen. Gelukkig gebeurde dat in de tweede helft ook vrij snel."