NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar was na de verloren thuiswedstrijd tegen Vitesse nog steeds woedend op de gasten.

Vitesse scoorde zaterdag na ruim 25 minuten de uiteindelijk beslissende 1-2, nadat NAC de bal voor de wissel van een geblesseerde speler over de zijlijn had geschoten.

''Dit is gewoon respectloos'', zei de aanvoerder tegen FOX Sports. ''Als je juist tijdens dit weekeinde een statement voor respect wil maken, moet je dat ook in het veld laten zien. Dan moet je die bal gewoon aan ons teruggeven. Het gebeurde ook niet één keer, maar twee keer.''

Ten Rouwelaar doelt op de actie van de KNVB die aanvoerders in Nederland oproept om respect te tonen. Voor elke eredivisiewedstrijd tonen de spelers een spandoek met daarop respect aan het publiek.

Na de tweede 'respectloze' actie stak Ten Rouwelaar zelfs zijn middelvinger op, terwijl hij vlak daarvoor geel had gekregen vanwege protesteren. ''Dat was de emotie, ik moet dat niet doen'', erkende de ervaren goalie.

Onzin

Vitesse-coach Peter Bosz reageerde op zijn beurt verbolgen over de actie van Ten Rouwelaar. "Wat een onzin. We slaan in Nederland door. Waarom moeten wij de bal teruggeven omdat zij hem uitschieten nu ze met tien man staan? Dat slaat nergens op."

Jan-Arie van der Heijden, aanvoerder van de Arnhemmers, was zich van geen kwaad bewust. "Ik had meer het idee dat hij hem uitschoot omdat ze onder druk stonden. Dan hoeven wij de bal niet terug te geven."