PSV heeft zaterdagavond opnieuw een zege geboekt in de eredivisie. Door een doelpunt van Jürgen Locadia werd FC Utrecht in Eindhoven met 1-0 verslagen.

De zege in het Philips Stadion was alweer de zesde overwinning van PSV op rij. Na de dramatische eerste seizoenhelft stijgen de Eindhovenaren daardoor steeds verder op de ranglijst.

De ploeg van trainer Phillip Cocu staat nu vierde met een punt voorsprong op Feyenoord. De Rotterdammers komen zondag echter nog in actie. FC Groningen is dan in de Euroborg de tegenstander.

FC Utrecht blijft door de nederlaag in de gevarenzone. Het gat met hekkensluiter NEC is slechts vijf punten.

Narsingh

Opvallend was dat Luciano Narsingh tegen Utrecht weer eens in de basis begon bij PSV. De zesvoudig international kreeg de voorkeur boven Bryan Ruiz omdat de Fulham-huurling vrijdag pas terugkeerde van een interland met Costa Rica.

Narsingh leek zijn kans in de basis meteen met beide handen te willen grijpen. Al na twee minuten leverde hij zijn eerste voorzet af die met een omweg voor de voeten van Ji-Sung Park terecht kwam. De inzet van de Zuid-Koreaan eindigde op doelman Robbin Ruiter.

Twee minuten later moest de keeper van Utrecht alweer handelend optreden toen Memphis Depay met een lange bal werd diepgestuurd. Ook de linksbuiten van PSV zag zijn inzet gekeerd worden door Ruiter.

De beginfase van het duel in het Philips Stadion was de typerend voor het restant van de eerste helft. FC Utrecht beperkte zich tot tegenhouden, terwijl PSV verzuimde de score te openen. Park was nog het dichtst bij een treffer. De 33-jarige routinier schoot een afvallende bal rakelings naast.

Park slaagde er bovendien niet in een lage voorzet van Depay bij de tweede paal binnen te tikken, waardoor het bij rust nog altijd 0-0 was.

Locadia

In de tweede helft ging de stormloop op het doel van de Utrechters meteen verder met als enig verschil dat de treffer nu wel viel. Na 51 minuten kwam de bal na een scrimmage ietwat gelukkig voor de voeten van Jürgen Locadia die simpel de 1-0 binnentikte.

Door de tegentreffer zag FC Utrecht zich genoodzaakt wat meer druk naar voren te zetten en zowaar zag de ploeg van trainer Jan Wouters dat bijna beloond worden. Het ontging scheidsrechter Serdar Gözöbüyük echter dat Jeffrey Bruma hands maakte in de eigen zestien waardoor een penalty uitbleef.

PSV antwoordde met een schot van Depay, maar die vond opnieuw Ruiter op zijn weg. Halverwege de tweede helft was de jonge international weer dicht bij een doelpunt. Uit de draai schoot hij over. Locadia liet een nog grotere kans onbenut. De spits schoot ver over, terwijl Ruiter al verslagen leek.

FC Utrecht stelde daar nog wel iets meer tegenover dan voor rust. Een inzet van Thomas Oar ging via een Eindhovens been over en Steve de Ridder schoot hard naast. Maar in de laatste tien minuten hoefde PSV niet meer te vrezen voor de gelijkmaker.

Invaller Adam Maher liet zelfs nog een enorme kans onbenut om de score verder uit te breiden. De middenvelder kopte in vrijstaande positie naast, waardoor het slechts 1-0 bleef.

Cocu: 'Kan nog spannend worden om tweede plek'

Locadia: 'Het had 5-0 moeten zijn'