Heracles Almelo verloor zaterdag kansloos met 4-0 bij AZ en verweet arbiter Jeroen Sanders dat Milano Koenders wel erg makkelijk van het veld werd gestuurd.

De verdediger van de bezoekers tikte de doorgebroken Aron Johannsson licht aan en moest al in de 24e minuut het veld verlaten.

"Ik vond het wel een heel zware straf. Ik heb de beelden nu drie keer gezien en het is erg discutabel", foetert coach Jan de Jonge voor de camera van FOX Sports.

Dader Koenders was dezelfde mening toegedaan. "Ik heb een enorm vervelend gevoel, ik denk dat ik een onterechte rode kaart heb gekregen. Volgens mij struikelt hij over zijn eigen benen."

"Ik dacht eerst dat hij floot voor een schwalbe, maar toen was het zo klaar als een klontje. Hij moet dan rood geven, want het is een doorgebroken speler."

Scheidsrechter Sanders, die ook nog een doelpunt van Heracles afkeurde, bleef ook na het bestuderen van de beelden achter zijn beslissing staan.

"Het is duidelijk te zien dat Koenders het been van Johannsson raakt. Het is een heel lichte overtreding, alleen de spelregels schrijven een rode kaart voor. Het was onvoorzichtig."