Eindelijk kon trainer Jon Dahl Tomasson van Roda JC weer eens juichen. Zijn ploeg won zaterdag weer eens na zes nederlagen op rij.

In eigen huis werd NEC met 3-1 verslagen, wat ook nog eens betekende dat de Limburgers de laatste plaats overdeden aan de Nijmegenaren.

''Iedereen is ontzettend blij en dat mag je ook laten zien'', erkende Tomasson na afloop zichtbaar geëmotioneerd.

''Als je een degradatieduel speelt gebeuren er vaak heel veel foute dingen, dat viel vandaag mee. Bij vlagen speelden we zelfs goed'', vond de winnende coach.

''Je moet eerst de oorlog winnen en dat hebben we gedaan. Dan krijg je ruimte om te voetballen en zie je dat we dat goed kunnen.''

De Groot

Volgens Ron de Groot, die als trainer op de bank zat bij NEC omdat hoofdcoach Anton Janssen ziek was, kwam de verliespartij niet tot stand door een gebrek aan besef van de belangen van het duel met Roda.

''Het lag niet aan de instelling volgens mij. Ik heb de intentie gezien dat ze graag wilden, maar de uitvoering was alleen niet goed'', analyseerde hij.

Bovendien hielp doelman Kalle Johnsson met twee blunders zijn ploeg ook niet bepaald naar een goed resultaat. ''Hij is deze week bij de nationale ploeg van Zweden geweest en dan krijg je dit. Hij zit in een moeilijke fase. Ik heb niets tegen hem gezegd, hij weet voldoende denk ik.''