FC Dordrecht heeft zaterdagavond in de Jupiler League de koppositie op dramatische wijze laten liggen.

De ploeg van trainer Harry van den Ham leidde in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam bij de rust met 3-0.

Het duel eindigde echter in 3-3, ook doordat de thuisclub bij die stand in de slotfase nog een strafschop miste.

Paul Gladon was in de eerste helft de gevierde man bij FC Dordrecht. Hij scoorde drie keer op rij. Na de rust zorgden Henny Schilder, Gerson Sheotahul en Robert Mühren voor een verrassende wending in het duel.

In de 85e minuut kreeg Gladon van elf meter de kans om zijn ploeg alsnog aan de overwinning te helpen. Hij schoot uit een strafschop evenwel op de benen van doelman Theo Timmermans.

Door de onnodige misstap moest FC Dordrecht de koppositie aan Willem II laten. De Tilburgse formatie won vrijdagavond met 2-1 van FC Oss en heeft nu een punt meer dan de Dordtse rivaal.

Jong Ajax

Jong Ajax won eerder op de dag opnieuw en zet met de derde zege de opmars in de strijd om de periodetitel voort. De club versloeg onder leiding van de vertrekkende trainer Alfons Groenendijk zaterdag Almere City FC. Dat deed het met 3-0.

Al in de tweede minuut kwamen de Amsterdammers op voorsprong door een treffer van Dejan Meleg. Na een uur maakte Almere-keeper Marco van Duin een ongelukkig eigen doelpunt. In de slotfase besliste Sam Hendriks het duel definitief.