David Moyes heeft ontkend dat Robin van Persie het niet naar zijn zin heeft bij Manchester United en zou willen vertrekken.

Volgens Ronald de Boer zou de Nederlander de Engelse topclub willen verlaten als er aankomende zomer geen grote aankopen worden gedaan.

Moyes weet niet waar die suggestie vandaan komt. ''Ik zou niet weten hoe De Boer dat weet. Ik reisde na de interland van Oranje tegen Frankrijk samen met Robin terug. Ik heb de wedstrijd bekeken en hem zien spelen. Ik wil eigenlijk niet eens antwoorden op deze vraag.''

De Schotse manager liet ook weten dat hij geen problemen had met de uitlatingen van de Nederlandse aanvaller na de verloren Champions League-wedstrijd tegen Olympiakos (2-0).

Van Persie zei toen tegen de NOS dat zijn medespelers vaak in zijn zones liepen en dat hij daardoor minder vaak in het spel voor kwam.

''Ik heb er totaal geen problemen mee. Als je het hele interview leest, begrijp je heel goed waar zijn commentaar op de gebaseerd was.''

Rooney

Moyes zei daarnaast ook dat er tussen Van Persie en Wayne Rooney geen enkel probleem is. Statistieken wezen namelijk uit dat ze tegen Olympiakos maar een bal naar elkaar toespeelden en dat was de aftrap.

''Voordat ze terugkwamen van hun blessures, hadden we maar één wedstrijd verloren met hun twee in de ploeg. Onze balans met die twee was fantastisch. Het commentaar is gebaseerd op een wedstrijd.''