Als het aan Sepp Blatter ligt, worden de penaltyseries in het voetbal afgeschaft. De voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA vindt dat wedstrijden op die manier niet eerlijk worden beslist.

Dat zei hij tijdens een lezing Mönchengladbach.

''In de strafschoppenserie verliest het voetbal haar basis, de essentie. Het is dan geen teamsport meer, maar een 1-tegen-1 gevecht. Er is er één aan het einde de verliezer en dat past niet in ons spel'', tekent Bild op.

Blatter heeft al eerder gepleit voor het afschaffen van de penaltyseries, maar zijn oproep vond tot nu toe nog geen gehoor.

''Het is een loterij en dat is een tragedie voor de spelers. Het is alleen aantrekkelijk voor de televisie.''

De 77-jarige Zwitser heeft nog geen alternatief voor de strafschoppenserie. ''Helaas heb ik geen andere oplossing.''

Qatar

Blatter reageerde ook nog op de problematiek in Qatar, waar in 2022 het WK wordt gehouden. Tijdens de bouw van nieuwe stadions zijn al vele doden gevallen.

''We vechten en nemen onze verantwoordelijkheid, maar wij kunnen niet alleen als sportorganisatie de verantwoordelijkheid dragen. Wij kunnen niet de verantwoordelijkheid dragen voor de bedrijven, die de werknemers inhuren. We kunnen niet de verantwoordelijkheid nemen voor het feit dat die mensen slecht behandeld worden.''