Newcastele United-manager Alan Pardew heeft zaterdag in de wedstrijd bij Hull City de rode kaart gekregen na een kopstoot.

Na afloop ging Pardew diep door het stof. "Ik heb er enorme spijt van, het gebeurde in het heetst van de strijd", aldus de manger.

Pardew stond aan de zijlijn aanwijzingen te geven toen Meyler hem aan de kant duwde, omdat hij het spel snel met een inworp wilde hervatten. Het kwam tot een woordenwisseling, waarop Pardew over de schreef ging.

''Ik wilde niets agressiefs doen, maar ik duwde mijn hoofd naar voren en dat is genoeg. Misschien leert dit me om eens op de bank te blijven zitten, want ik ben al bij meer incidenten betrokken geweest. Het is erg jammer, want het neemt de glans weg van een fantastische wedstrijd van onze kant.''

Anita

Ondanks de rode kaart voor Pardew won Newcatle wel met 4-1 en Vurnon Anita scoorde. De oud-Ajacied maakte in blessuretijd de laatste treffer voor de bezoekers.

Newcastle stond bij rust op een marge van twee doelpunten dankzij Moussa Sissoko en Loïc Rémy. In de tweede helft passeerde Curtis Davies namens Hull doelman Tim Krul, waarna Moussa Sissoko het verschil voor Newcastle weer uitbouwde.