Koploper FC Dordrecht heeft vrijdag opnieuw punten verspeeld in de Jupiler League. Coach Harry van den Ham, die een schorsing uit zat, zag het van afstand mis gaan met zijn ploeg tegen Fortuna Sittard.

De Limburgers vertrokken met een gelukkig punt aan de Krommedijk: 1-1.

Halverwege stond Dordrecht nog wel verdiend voor. Paul Gladon opende de score vlak voor rust. De spits tikte een voorzet van rechts alert binnen.

Halverwege de tweede helft kwam Fortuna verrassend op gelijke hoogte. De treffer kwam op naam van de net ingevallen Gevaro Nepomuceno, maar zijn schot van afstand werd wel van richting veranderd.

Dordrecht, dat nog sterk aandrong maar niet verder kwam dan een afgekeurde goal van Giovanni Korte, heeft na 29 wedstrijden nu 55 punten, nog maar één meer dan Willem II.

De Tilburgers wonnen in Enschede met 2-1 van Jong FC Twente. Ruud Boymans maakte beide goals voor de Brabantse kampioenskandidaat.

FC Eindhoven

FC Eindhoven dreigt uit de subtop weg te vallen. De ruime nederlaag bij FC Oss (4-0) was ontluisterend. Voor de nummer voorlaatst van de eerste divisie scoorde Jorzolino Falkenstein tweemaal.

Ook Sparta wist niet te winnen. Op bezoek bij Helmond Sport werd afgesloten op 1-1. Invaller Mimoun Mahi redde in de laatste minuut een punt voor de Rotterdammers, die met tien eindigden door een rode kaart voor de Belg Pieter Nys.

Jong PSV

Van de beloftenteams doet Jong PSV het nog altijd uitstekend. De Eindhovenaren brachten ditmaal de uitwedstrijd tegen Almere City tot een goed einde (1-3) en doen met 43 punten nu mee in de subtop. Elvio van Overbeek onderscheidde zich met twee doelpunten. De Montenegrijn Aleksandar Boljevic maakte de andere.

Jong Ajax won knap van FC Den Bosch met 3-2. De Zweed Tobias Sana zette de Amsterdammers vroeg op voorsprong, Erik Quekel herstelde vlak na rust het evenwicht. Treffers van de Serviër Dejan Meleg en Sheraldo Becker hielpen Ajax op weg naar de drie punten, Furghill Zeldenrust maakte het laatste kwartier toch nog spannend.

Scheidsrechter Edwin Brood trok in de tweede helft driemaal de rode kaart voor Branco van den Boomen (Ajax), Benjamin van den Broek en Maarten Boddaert (beiden Den Bosch).

De Graafschap verloor in Doetinchem van MVV: 0-1. Danny Schreurs was de matchwinner.