De KNVB houdt vast aan de oorspronkelijke datum van AZ-PEC Zwolle. AZ verzocht de voetbalbond vrijdag opnieuw om het duel van zondag 23 maart te verplaatsen naar begin april, maar de bond wil daar niet aan voldoen.

AZ had dat verzoek gedaan omdat op donderdag 27 maart de halve finale in het bekertoernooi op het programma staat tussen de club uit Alkmaar en Ajax. 

De landskampioen komt in het weekend daarvoor niet in actie vanwege de nucleaire top in Den Haag. De KNVB verplaatste vijf van de negen wedstrijden in dat weekend.

De ploeg van Dick Advocaat heeft zodoende minder rustdagen in aanloop naar het bekerduel.

"Na aftrek van de winterstop, Europees voetbal, interlandvoetbal en de voorbereidingsperiode op het WK in Brazilië biedt de speeldagenkalender echter weinig ruimte om af te wijken van het afgesproken competitieprogramma. Zeker nu alle competities hun ontknoping naderen", aldus een verklaring van de KNVB.

"AZ speelt hopelijk donderdag 3 april de kwartfinale van de Europa League. Dat zou betekenen dat de wedstrijd tegen PEC Zwolle opnieuw verplaatst zou moeten worden. De eerstvolgende mogelijkheid daarna zou woensdag 16 april zijn. Dat is voor een eerlijk en sportief verloop van de competitie onwenselijk."