Vitesse moet het zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Roda JC nog steeds stellen zonder vleugelverdedigers Patrick van Aanholt en Kelvin Leerdam.

Van Aanholt zit zijn laatste wedstrijd schorsing uit, Leerdam is nog geblesseerd.

Volgens Vitesse-trainer Peter Bosz 'is het vertrouwen wel terug' na de winst van vorige week op RKC (3-1).

"Dat werd vorige week vooral duidelijk in de tweede helft. Het doelpunt van Mike werkte bevrijdend voor de spelers'', zei Bosz over de gelijkmaker van spits Havenaar. "Toen zagen we weer het spel van voor de winterstop. De overwinning tegen RKC gaf een goed gevoel.''

Roda, nummer achttien van de eredivisie, heeft de nodige personele problemen. Frank Demouge, Anco Jansen, Mark-Jan Fledderus, Henk Dijkhuizen en Bart Biemans zijn nog geblesseerd, terwijl Guy Ramos en Kees Luijckx na hun rode kaarten tegen Cambuur geschorst zijn.

"Het is balen dat we daardoor anders moeten spelen, maar ik ga nu natuurlijk nog niet vertellen hoe we het gaan oplossen'', zei coach Jon Dahl Tomasson.

Hij rekent erop dat Roda bij Vitesse de nodige mogelijkheden zal krijgen. "Wij gaan gewoon voor de winst, met name achterin bij hen liggen voor ons kansen.''

Utrecht-Twente

BIj FC Utrecht keren Yassin Ayoub en Mark van der Maarel terug in de selectie voor het thuisduel met FC Twente op zondag. Ayoub was licht geblesseerd, terwijl Van der Maarel vorige week wegens ziekte ontbrak.

Trainer Jan Wouters kan nog geen beroep doen op de geblesseerde Dave Bulthuis, Edouard Duplan, Kai Heerings, Willem Janssen, Danny Koevermans en Jacob Mulenga.

Utrecht is bij winst voorlopig uit de degradatiezorgen, terwijl Twente drie punten nodig heeft om aansluiting met koploper Ajax te houden. "We zullen zondag hard moeten knokken om FC Twente te verslaan'', weet Wouters dan ook.

Bij Twente is Youness Mokhtar weer van de partij. De aanvaller ontbrak vorige week tegen Feyenoord (2-2) vanwege een blessure. Aanvoerder Rasmus Bengtsson ontbreekt in stadion Galgenwaard vanwege een schorsing.

Trainer Michel Jansen geeft hoog op van de Utrechters. "Het is een pittige ploeg die na de winter in een vervelende hoek terecht is gekomen. FC Utrecht heeft veel spelers gebruikt, maar dat is uit nood geboren. De winst van vorige week op FC Groningen geeft Utrecht waarschijnlijk een goed gevoel.''

AZ-RKC

Trainer Dick Advocaat van AZ hoopt dat zijn ploeg zondag in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk beter voor de dag komt, dan donderdag tegen Slovan Liberec.

Advocaat zag AZ in dat Europa Leagueduel (1-1) met het nodige geluk overeind blijven. "We gaan kijken of we het tegen RKC anders gaan doen'', stelde hij op de website van AZ.

Advocaat noemt RKC een fysiek sterke ploeg. "Ze zijn erg effectief via counters. Vooral voorin hebben ze spelers met snelheid. Is RKC dit seizoen een reuzendoder? Nou, daar hebben wij dus weinig mee te maken. AZ valt namelijk buiten de categorie reuzen.''

Denni Avdic is er vanwege ziekte niet bij, evenals de geblesseerde Dirk Marcellis.