Samuel Eto'o ligt niet wakker van de opmerkingen van zijn trainer José Mourinho dat hij misschien wel 35 in plaats van 32 jaar is.

"Als ik op mijn 36e of misschien wel 37e een hattrick maak tegen Manchester United wil dat wel iets zeggen over mijn kwaliteiten", aldus de spits van Chelsea in gesprek met de Engelse media. "Dan kan ik wellicht tot mijn vijftigste doorgaan met scoren, wie zal het zeggen?"

Mourinho deed zijn uitspraken zonder dat hij wist dat hij werd gefilmd. Dat gebeurde door Canal Plus. In het privégesprek meldde de Portugees ook dat hij 'eigenlijk geen spits heeft'.

"Ik maak me er niet zo druk om", stelt Eto'o. "Ik ging naar Chelsea vanwege José. Jullie willen dat ik problemen veroorzaak door mijn gedachten te delen met jullie."

Beroepsethiek

Mourinho haalde dinsdag, in de aanloop naar de Champions League-wedstrijd tegen Galatasaray (1-1), uit naar de beroepsethiek van de journalist van Canal Plus.

Hij betreurde wel zijn opmerkingen. "Het was geen goede uitspraak, één die ik ook nooit zou bezigen onder normale omstandigheden. Ten eerste omdat ik geen grappen maak en ten tweede omdat ik een van de managers ben die zijn spelers altijd verdedigt."

Lees ook: Mourinho hekelt media vanwege 'geheime' opnames