Real Madrid staat na de 6-1 zege op Schalke 04 in Gelsenkirchen met negen tenen in de kwartfinales van de Champions League.

Coach Carlo Ancelotti van de 'Koninklijke' bewierookte zijn elftal na het overtuigende optreden tegen de Duitse subtopper.

"Ik ben overal tevreden over, het was een perfecte wedstrijd", vertelde de Italiaan na afloop op de persconferentie. "Mijn hele voorhoede maakte twee treffers, maar ze kregen meer dan uitstekende hulp van hun teamgenoten. Alles lukte vanavond." 

Tot woensdagavond had Real Madrid slechts één van zijn 25 duels op Duitse bodem gewonnen. "Daar dachten we echt geen seconde aan. We wilden deze ontmoeting gewoon zo snel mogelijk naar onze hand zetten."

"Hopelijk halen we dit niveau ook komend weekeinde tegen Atlético Madrid. Misschien dat ik wat mutaties doorvoer, al is dat na een wedstrijd als vanavond misschien niet nodig."

Vreemde dingen

Ondanks de florissante uitgangspositie weigert Ancelotti het als een feit te accepteren dat Real Madrid na negentig van de 180 minuten tegen Schalke 04 al in de kwartfinale staat.

"In het voetbal gebeuren vreemde dingen. Ik vind dat we respect moeten hebben voor de tegenstander en zijn supporters. Natuurlijk verdedigen we een grote marge, maar het tweede duel moet eerst nog worden gespeeld."

Lees ook: Huntelaar: 'Real was een maat te groot voor ons'

Lees ook: Ronaldo vestigt record in Champions League