Klaas-Jan Huntelaar beleefde woensdag met Schalke 04 een dramatische Champions League-avond tegen Real Mardrid. De 'Koninklijke' was in het eerste achtste finaleduel met liefst 6-1 te sterk.

"Real was een maat te groot voor ons", concludeerde de spits tegenover de NOS in Gelsenkirchen.

"We maakten ook teveel domme fouten, zeker in de eerste helft. En dan wordt het heel lastig tegen een topploeg als Real Madrid. Zij straffen dat meteen af."

"We hadden weliswaar ook niet de illusie dat we de Champions League konden winnen, maar je wilt wel laten zien wat je kunt."

De dertigjarige Huntelaar liet in de slotfase nog wel even zien wat hij in huis heeft. Met een prachtige volley van een meter of achttien tekende hij voor het mooiste doelpunt van de wedstrijd. 

"Je probeert de mensen toch nog iets te geven, want het was geen leuke wedstrijd voor het publiek. Hij zat er mooi in."

Casillas

De oud-speler van Ajax en sc Heerenveen maakte met zijn treffer wel een einde aan de ongeslagen status van Iker Casillas. De doelman van Real was bezig aan een recordaantal minuten zonder tegendoelpunt, maar door Huntelaar kwam de teller na 952 minuten stil te staan.

Casillas had sinds de thuiswedstrijd op 27 november in de Champions League tegen Galatasaray (4-1) zijn doel schoongehouden.

Lees ook: Ronaldo vestigt Champions League-record

Lees ook: Real Madrid vernedert Schalke 04 in eigen stadion