In de aanloop naar het Champions League-duel tussen Galatasaray en Chelsea van woensdag vonden de coaches José Mourinho en Roberto Mancini het nodig om te kibbelen over wie er verantwoordelijk was voor de Champions League-zege van Internazionale in 2010.

Volgens Mancini stortte hij het fundament voor de triomf van Internazionale, hoewel hij al in 2008 plaats moest maken voor Mourinho.

"Hij won de Champions League omdat ik een goed team had gebouwd", liet Mancini weten op een persconferentie in de aanloop naar de heenwedstrijd in de achtste finale van de belangrijkste Europese clubcompetitie.

"Toen ik naar Inter ging, speelde die club nog heel slecht voetbal. Ik heb dat allemaal veranderd. Hetzelfde zie je nu bij Manchester City gebeuren."

Grappig

Mourinho vindt niet dat Mancini ook maar enige credits verdient voor de Champions League-winst van Internazionale.

"Ik vind het wel grappig. In de finale zette ik Lucio, Thiago Motta, Diego Milito, Samuel Eto'o, Goran Pandev en Wesley Sneijder in. Zes van de elf werkten nooit met Mancini. Hij heeft dus een team met vijf spelers gebouwd."

Mourinho vertrok na zijn Champions League-zege met Internazionale naar Real Madrid, de club die hij afgelopen zomer verruilde voor Chelsea.